Charles Wesley Godwin | How the Mighty Fall (2021)

Charles Wesley Godwin, nascut a West Virginia, als Estats Units, té un estil de country cinematogràfic amb tocs folk, tan cru i bonic com la seva terra natal. La seva música dels Apalatxes arrela en composicions intel·ligents i en una veu barítona pròpia de les boscúries.

Amb How the Mighty Fall, àlbum del 2021, Charles Wesley Godwin canvia les lletres autobiogràfiques, que havien constituït el gruix del seu anterior àlbum Seneca, exitós debut publicat el 2019 i elogiat tant per la revista Rolling Stone com per la Mountain Stage de NPR, per una col·lecció de cançons fonamentades en temes com ara la mortalitat, l'esperança o el penediment., donant un gir íntim envers les preocupacions universals que tots compartim.

"Durant l'època que Seneca va sortir, vaig començar una família", recorda. "Després de néixer el meu fill, recordo estar assegut a l'hospital, pensant en com aquesta experiència es convertiria finalment en un d'aquests moments de la vida que passarà com un flaix davant dels meus ulls quan seré vell. Em vaig adonar que el temps avança i que el meu temps vital també passarà. Convertir-me en un pare va fer que tot això s'evidenciés".

Aquestes reflexions van trobar ràpidament camí en la seva escriptura. Si Seneca va dibuixar la imatge d'un noi del sud, del país del carbó nord-americà, ara amb How the Mighty Fallt - produït altra vegada per Al Torrence - se centra en temes més amplis. Les cançons com "Strong" (Fort), "Bones" (Ossos) i "Blood Feud" (feu de sang) són produccions  roadhouse amb arrels roqueres, impulsades per un violí de foc, cordes d'acer i molta guitarra elèctrica. "Intento escriure amb un sentit de lloc", explica. "Fins ara, aquest entorn sempre ha estat la meva casa, però no crec que aquest nou àlbum sigui tan local com el meu treball anterior. Espero que aquestes cançons connectin amb les persones allà on viuen".

Charles Wesley Godwin és fill d'un pare miner de carbó i d'una mestressa d'escola. Va començar a forjar connexions musicals el 2013, mentre estudiava a l'estranger, a Estònia, Europa. Va aprendre a tocar la guitarra acústica diversos anys abans, buscant una alternativa després d'aparcar l'equip de futbol de la Universitat de West Virginia. A Estònia va començar a composar cançons al seu apartament, portant els sons de West Virginia a un grup de nous amics. Van arribar els fans i els concerts i Godwin va iniciar la seva carrera professional com a músic a temps complet després de la seva graduació.

El matrimoni aviat el va portar a Ohio, on la seva dona treballava. Tot i així, West Virginia va romandre a l'avantguarda de la ment de Godwin i va aportar la seva influència al seu àlbum de debut del 2019. Seneca va ser un èxit. Godwin va iniciar la seva gira i quan l'epidèmia va obligar-lo a aturar-se, va aprofitarper crear l'àlbum que també ha estat testimoni de l'arribada del seu fill i del retorn a West Virginia.

Autor: Charles Wesley Godwin
Album: How the Mighty Fall (2021)


.

Comentaris