Fink, la banda del britànic Finn Greenall, a l'Apol·lo de Barcelona | 30 abril 2022


Concert de Fink a Barcelona el 30 d'abril del 2022, a les 22.00 h (horari per confirmar).
Sala Apol·lo, Barcelona, Catalunya

Fink, la banda de folk acústic liderada pel músic anglès Finn Greenall, anuncia un nou disc, IIUII, i una gira europea de presentació pel 2022. El 30 d'abril del 2022 tindrà lloc el seu concert a La[2] de l'Apol·lo de Barcelona. La prevenda s'obrirà en el portal Patreon dimarts que ve 27 d'abril a les 10h, i la venda general el divendres 30 d'abril també a les 10h. 

IIUII és essencialment una reinvenció, un exercici de reminiscència musical i una versió única del clàssic format “the best of”. Anticipat per ‘Warm Shadow’, una de les cançons més estimades de Fink, però reimaginada, IIUII reagrupa els temes clau de la discografia de la banda anglesa entre 2006 i 2016, que han estat regravats per a l'ocasió. 

Un repàs, en paraules del protagonista, a “tot aquest arc d'evolució, des de la meva habitació fins a haver aconseguit un èxit adequat”. El 2019, després de fer gira de concerts durant tres anys amb la seva banda, Finn va realitzar un tour acústic en solitari que li va portar de retorn a la simplicitat dels seus primers dies; per tant, llançar un àlbum que reflecteixi això mateix sembla una bonica manera d'unir tota la història. 

IIUII és una retrospectiva, però es tracta tant de l'aquí com de l'ara. Per a tornar a gravar aquestes cançons amb la maduresa que Finn i els membres de la seva banda han aconseguit, han mirat cap al passat a través de les lliçons que aquest els ha ensenyat, per la qual cosa l'exercici no s'ha limitat a remasteritzar de nou i simplement repetir el material. Va ser una oportunitat per a escoltar tots els discos, apreciar-los pel que són, separats de les demandes habituals de quines cançons funcionen sobre l'escenari, per a després donar a cada peça el tractament que es mereix.

Com a bestreta, des d'avui podem escoltar ‘Warm Shadow', un clàssic amb el qual la banda solia arrencar les seves actuacions. 'Warm Shadow’ va ser durant anys l'obridor de concerts perfecte: conducció i percussió vibrant al mateix temps. Ens permetia a tots donar un cop d'ull a l'espectacle i començar bé la nit. És una d'aquestes pistes que mai et canses de tocar; en tot cas, com més la toquem més ens agrada; i en els festivals excedeix els 10 minuts una vegada que la posem en marxa”.






.  #catalunya

Comentaris